Internationella Super Mario-dagen

Idag – den 10 mars – är det Internationella (Super) Mario-dagen (Källa)!

Denna lilla lilla (åtminstone före svampen) man som spridit så mycket glädje förtjänar att hyllas. 

Det hela började för min del på en pizzeria i Helsingborg omkring 1986 då jag och en kompis upptäckte Super Mario Bros (1) som arkadspel. Det gick åt fler mynt än vi samlade in på spelet. Sen har det fortsatt genom i princip hela serien även om de senaste spelen ännu är missade från min sida. De är dock fortfarande framtida sommar- och pensionärsprojekt!

Världen över firas det idag med pizza, tegelstenskrossning och stjärnskådning. Själv ska jag spela lite Mario Kart med dottern och kanske rädda en prinsessa.

Hur firar DU?Detta är (ett mindre seriöst än vanligt) inlägg 7 av 100 i min #blogg100-medverkan.