Going up? K2 eller K3?

Eftersom redovisningsregelverket K3, som är den sista pusselbiten i Bokföringsnämndens K-projekt, blev färdigt nyligen, och det från den 1/1 2014 är obligatoriskt att välja regelverk (egentligen tidigare då jämförelsetalen för 2013 måste vara omräknade 2014…), är det många företag som idag funderar över vad som gäller. Det kan tilläggas att alla företag inte får möjlighet att välja utan tvingas in i ett regelverk, men huvudparten av alla Sveriges bolag kommer att ges ett val i och med detta, och det står främst mellan K2 eller K3.

Framöver kommer här troligtvis en lite mer saklig genomgång kring skillnader mellan de olika K-regelverken K1, K2, K3 och K4, men tills vidare nöjer jag mig med en symbolisk bild från en hissresa häromdagen:

K2

Är du redo? Vilken knapp blir det? K2 eller K3?

Jag och mina kollegor i Helsingborg börjar bli relativt insatta i K-regelverken och blir vassare för varje vecka som går, så om det dyker upp frågor så hör av er till mig så ska jag se till att ni får den hjälp ni behöver i ert beslut.