Utnyttja din bank!

Gränsen mellan att ”utnyttja” och att ”nyttja” är ju bevisligen hårfin, men det blev ju åtminstone en bra rubrik 🙂

Informativa tidningen CFOWorld skrev igår om att det är viktigt att vårda sina bankkontakter, vilket jag kan skriva under på. Läs mer om 4 sätt att få mer ut av din bank.

Att vårda kontakten med din bank ger dig ett samarbete som du och din verksamhet kan ha stor nytta av. Jag ser ofta lysande exempel i mitt yrke. Tyvärr ser jag även ofta motsatsen.

Varför är det nödvändigt med ett bra samarbete med banken då? Jo, banken ser många verksamheter och träffar många företagare ofta i liknande branscher samt med bolag av liknande storlekar som ditt. De kan därför ge direkta tips på åtgärder kring finansiering, kapitalbindning, placeringar m.m. De har även möjlighet att ge dig tillgång till ett nätverk av kontakter som kan ge dig fördelar i din konkurrens. Utöver dessa långsiktiga fördelar kan det självklart även ge kortsiktiga konkreta fördelar såsom sänkta räntesatser, lägre avgifter, utökade limiter m.m.

Många ser bara det sistnämnda hos sin nuvarande bank och förbiser vilken möjlighet det är att ha en riktigt bra samarbetspartner. Så jag vill uppmana dig till att om du inte har denna kontakt med din bank redan, så sträck ut en hand. Boka en lunch. GÖR DET IDAG! Känner du att samarbetet inte är fruktsamt så var inte rädd för att byta antingen rådgivare inom banken eller banken som helhet för dina affärer.

Banken ska vara där för dig, och inte tvärtom.