FLASH: Sensationellt samgående!

I fjol var det många som satte kaffet i vrångstrupen när de danska avdelningarna av EY (f.d. Ernst & Young) och KPMG gick ihop

Hoppas att du sitter ner, för nu släpps nästa en bomb!

Klockan 01.04 inatt bekräftades i ett gemensamt författat pressmeddelande att de svenska konsultjättarna PwC, EY och KPMG avser att gå samman från och med den 1 april 2016. Man hade velat få till stånd ett samgående tidigare, men ärendet måste nu först prövas av Konkurrensverket. 

– Vi har mycket goda förhoppningar att denna affären ska gå i lås och har en positiv dialog med Konkurrensverket, säger en källa till Revisor Helsingborg. 

I pressmeddelandet, som är relativt kortfattat och skjuter mycket detaljer på framtiden, så redogör man bl.a. för att det nya bolaget kommer att gå under namnet PWCKPMGEY (uttalas ”pickamegej”, red.anm.). 

– Får man köpa en vokal, undrade en nyfiken journalist medan några partners hos Deloittes representater på pressträffen plötsligt sken upp – innan de förstod ironin. 

Hur det revisions- och redovisningsmässiga landskapet kommer att se ut framöver är det förstås många som försöker sia om. 

Den tilltänkta presschefen för den kommande konstellationen utbrister nöjt:

– Vi är oerhört nöjda med den här överenskommelsen. Den kommer att skapa ett mervärde för alla våra samarbetspartners och kunder. Vi går från att erbjuda dem bara en liten del till att praktiskt taget ge dem hela alfabetet!

Revisor Helsingborg, som f.ö. under eftermiddagen kommer att byta namn till RH (uttalas ”ahrr-eitsch”, red.anm.), har sökt ytterligare inblandade i samgåendet utan framgång. Mer detaljer följer…

Detta är inlägg 29 av 100 i min #blogg100-medverkan.